En Biel porta un parell de nits seguides dormint. Quasi 6 hores de son. Sembla que ha començat a agafar el ritme. Però els teus pits estan plens. No saps si despertar a en Biel o deixar-lo dormir i aprofitar per dormir tu també.

Cal despertar un nadó perquè faci pit a la nit?

Una vegada el nadó comença a agafar el ritme i a dormir més hores de nit ens plantegem si despertar-lo per menjar o no fer-ho.

Sempre que parlem de nadons sans i sense problemes de pes, si dorm tota la nit o si dorm més hores seguides és senyal que no necessiten menjar tant sovint. No cal despertar el nadó i les mares ho poden aprofitar per també dormir més.

Els nadons comencen a regular el son al mateix moment que regulen la gana. Si poden passar més hores sense menjar, també poden dormir més. La sensació de gana no els desperta (ho poden fer altres factors).

Però si la mare fa lactància materna, és possible que el cos s’hagi acostumat a uns horaris lactants i que els primers dies que el nadó canviï d’hàbits, la mare necessiti regular el seu nivell de llet als pits.

El cos és savi i s’autoregula. Si donem llet materna la producció de llet es regula segons les necessitats del nadó i de la demanda que fa ell quan mama. En moments de reducció de demanda, els pits poden tardar a regular-se i es podem omplir igualment de llet que no és necessària per aquell moment. Això fa que es puguin tenir molèsties (la típica sensació i realitat de tenir els pits plens)

Què podem fer en cas de tenir els pits plens i el nostre nadó continuï dormint?

  • Despertar el nostre nadó i provar que mengi, així buidar els pits de llet.
  • Buidar una mica els pits per desinflamar i evitar el dolor i la incomoditat. Buidar solament una mica per poder informar al cos que no tenim necessitat de produir tanta llet en aquella hora/estona. Si buidéssim del tot donaríem la senyal equivocada al cos.
  • Si tenim previst guardar llet per donar en altres moments que no estem a casa (i el nadó es queda amb el pare o un familiar) o per quan tornem a treballar, es poden aprofitar aquests moments nocturns. Es pot fer una extracció de llet just abans d’anar a dormir o quan tinguem els pits plens.

De les tres opcions, recomano la segona o la tercera opció. Regular el cos i la producció de llet és una opció més bona que despertar un nadó que no té necessitat de mamar i que pot descansar més hores a la nit (recordant sempre que es tracta de nadons sans).

By: mdemama Posted on 13/08/2019
Categories: Prevenció i Salut