janko-ferlic-526131-unsplash(2)

Quan la maternitat no és tant maca com pinten

Arribes a treballar amb ulleres que el maquillatge ja no pot amagar, estàs cansada i només desitges poder estirar-te de nou. Tot i que saps que a mitja nit la sentiràs cridar-te. Aniràs a buscar-la i dormireu juntes. Però no descanses. Es mou massa. Quan la reculls de casa l’àvia, on va quan treballes, només vol braços. T’has acostumat a fer el sopar entre migdiades i cops de cap, quan desitjaries fer-li companyia a ella al llit. I tothom et diu: paciència, en dos dies agafarà el ritme.

 

Quan la maternitat no és un camí de roses

Es parla molt de la maternitat des del punt de vista de quan les coses van bé. Quan es tenen rutines establertes o els nens estan de foto. Però no tant dels moments que no són tant macos. Dormir junts en el mateix llit tota la família és una opció que a vegades es tria per convenciment i a vegades per necessitat. I quan es tracta d’una necessitat no significa que es dormi millor. A vegades els nens són neguitosos, el llit és petit o simplement no dormim igual de còmodes quan sabem que hi ha un tercer al mig.

Va a caràcters i hi ha nens i nenes que els hi és fàcil adaptar-se a noves situacions, que són dormilegues o que a l’hora de menjar no fan escarafalls. Però també hi ha qui, educats igual que els seus germans, surten al revés.

I adaptar-se a aquestes situacions, sigui el primer fill o el tercer, no és fàcil. És quan apareix el sentiment de culpa, de males mares, per no saber gestionar aquestes situacions i només veure al nostre voltant com els altres nens són dormilegues, menjadors o van amb els familiars sense remugar.

I podríem pensar que, sí, ho sabem gestionar perquè adaptem les nostres rutines a aquesta nova vida. Però l’adaptem perquè un dia hi haurà un final. Almenys és el que tothom ens diu: Quan comenci escola anirà millor, quan sigui més gran… quan…

I no són les paraules que hem de sentir. No són les paraules que volem sentir. Durant aquest temps, mentre aquest final no arribi, perquè no sabem si arribarà als 18 mesos o als 3 anys, volem sentir-nos acompanyades.

Així que grava’t al front, a la ment, aquestes paraules: ho estàs fent bé. Segur que hi hauria coses que canviaries, que algú que coneixes faria diferent. Però ho fas bé. Segueix el teu cor, el teu instint de mare. Algun dia aquest final arribarà, però no hi pensis i mentrestant segueix el que et dicti el cor.

By: mdemama Posted on 26/02/2019
Categories: Mdemama
preguntes part

Quines són les principals preguntes que pots fer a la visita a l’hospital?

La llevadora t’acaba de donar hora per anar a visitar l’hospital en el que naixerà la Valentina. Tot i que durant totes les visites amb la llevadora has pogut anar fent preguntes i t’has sentit acompanyada, encara tens molts dubtes. Depenent del dia que pareixis, ella no hi serà a l’hospital perquè no li toca torn. A vegades desitges que et toqui un dimarts.

 

Quines són les principals preguntes que pots fer a la visita a l’hospital?

De preguntes en pots fer moltes, has d’anar amb la idea de resoldre tots els dubtes que tinguis per sentir-te ben segura. Però aquí et deixem algunes preguntes que pots formular:

  • Protocol en cas de ruptura de bossa: No tens contraccions però has trencat bossa. Et deixaran unes hores per veure si avança el part sol o te’l provocaran?
  • Possible acompanyament de familiar o doula: Vols sentir-te acompanyada durant l’espera i fins i tot a la sala d’espera, és possible o sols deixaran entrar a una persona?
  • Si hi hagués cesària, deixarien que la teva parella o qui tu vols, entrés a la sala amb tu?
  • Quin és el protocol per induir un part? Deixen sobrepassar les 42 setmanes o no? En cas de trencament de bossa?
  • Quines alternatives tens pel dolor? Hi ha la walking epidural o possibilitat de massatges, pilotes per aguantar el dolor de les contraccions?
  • En cas de necessitar monitors, aquests poden ser inalàmbrics i facilitar el moviment?
  • Quina és la taxa de cesàries, d’induccions i de parts naturals de l’hospital: És interessant per conèixer quin és el risc que tens de patir una cesària si el part s’allarga.
  • Pell amb pell al néixer: Tal com acabi l’expulsiu, et posaran el teu nadó sobre el teu pit i el deixaran que instintivament s’agafi al teu pit? En cas de cesària també pots?
  • Llibertat de moviment durant l’expulsiu: Podràs estar dreta, asseguda o en una posició que et sentis còmode quan pareixis o estaràs estirada?
  • Separació del nadó al néixer: Té relació amb el pell amb pell. Si tot és correcte, separaran el teu nadó per poder-lo netejar, fer revisions, etc? T’informem que no és necessari que el separin durant les primeres hores.

 

És important que quan vagis a l’hospital a parir vagis confiada que es respectaran els teus drets i les teves demandes i que els principals dubtes estan resolts. Segur que quan arribes allà en tens més, però si els principals ja els tens resolts aniràs més tranquil·la.

By: mdemama Posted on 12/02/2019
Estic d'acord
Aquest lloc web utilitza galetes per recopilar informació estadística sobre la navegació dels usuaris i millorar els seus serveis amb les seves preferències, generades a partir de les vostres pautes de navegació. Si continueu navegant, considerem que n’accepteu l’ús, descrit a la nostra Política de Galetes.