La Maia està apunt de fer el mes de vida. Durant aquestes setmanes t’has hagut d’adaptar a la nova situació i no està sent fàcil. No dorms, menges quan tens temps, dreta, a la cuina, surts per portar la Maia a les revisions i poc més.

Mai hauries dit que aquests primers dies serien tant complicats

Consells per les primeres setmanes

Des de MdeMama et donem alguns consells per superar i adaptar-se als canvis que venen durant les primeres setmanes.

  • A la majoria d’hospitals es fa pell amb pell des del mateix moment del naixement, des de la sala de parts. És un fet que pots adoptar com a hàbit. La pell amb pell, amb motxilla ergonòmica per exemple, ajuda als nadons a estar més calmats i a crear un vincle especial amb la mare. També es pot fer pell amb pell amb el pare o amb germans més grans.
  • Aprofitar la motxilla ergonòmica per casa. Diuen que els nadons necessiten un temps d’adaptació o embaràs fora de la panxa. Un temps en que encara necessiten el contacte constant amb la mare. Les motxilles, els fulars, poden ajudar a mantenir el contacte i alhora donar la possibilitat a la mare a realitzar diferents tasques per casa.
  • Sigui llet materna o sigui llet de fórmula, l’alletament ha de ser a demanda. Durant les primeres setmanes no hi ha horaris. Si es fa llet materna, el pit anirà regulant sol segons la demanda del nadó.
  • Fes-ho fàcil. Prepara un llit a la teva habitació. Sigui un llit niu (enganxat al llit de matrimoni), un bressol al costat o que el nadó dormi amb tu. El descans serà major si evites moviment a la nit, com canviar d’habitació per anar a buscar el nadó.
  • Poc abans del naixement o en moments més calmats una vegada siguis a casa, prepara mudes senceres. A l’armari de la roba, al calaix, guarda conjunts fets de body+pantalons+jersei perquè et sigui fàcil tenir la roba preparada per vestir el nadó. Et donarà tranquil·litat obrir l’armari i estirar una muda sencera, evitar remenar entre diferents calaixos per a cada peça de roba.
  • No vulguis ser una supermare. Des del primer moment evita ser una supermare. Delega feines. Demana ajuda. Repartiu-vos les tasques de la casa, contracta una dona de fer feines pels primers mesos, demana ajuda a un familiar.
  • Demana a les amistat, a la família, quan et vingui a veure, que et porti menjar. Que et vagi a comprar o que et porti tuppers amb dinars per diferents dies. Serà una feina menys per preocupar-te i t’estalviarà temps que podràs dedicar a estar amb el nadó o descansar.
  • I descansa quan el nadó descansi. Dorm quan ell dormi. No vulguis aprofitar aquests moments per arreglar la casa, per fer dinars.

 

El més important des del primer moment, des que tens el teu nadó en braços, és ser conscient que no ets una supermare. No has de pretendre ser una supermare. Accepta que no arribem a tot, que hi ha coses que ens sobrepassen. Sigues amable amb tu mateixa.

By: mdemama Posted on 20/10/2020