kids-girl-pencil-drawing-159823

 20 activitats per fer aquest estiu

S’acaba l’escola. La Maria farà uns dies de casal i en Pau continuarà amb el hoquei, aquesta vegada a un stage d’estiu. Però seran dues setmanes i després a casa. Algunes estones estaran amb els avis, al poble, que els hi permet córrer a l’aire lliure. Altres estaràn amb vosaltres. Moltes hores.

Així que has optat per buscar una estona de deures.

Quines activitats proposem per aquest estiu?

Que malament sona la paraula. Deures. Millor dir activitats d’estiu, en que hi haurà una mica de tot. Tant lectura i activitats més lectives com altres on els nens aprenen però d’una manera més lliure.

  1. Un diari de vacances, on apart d’escriure s’enganxin tiquets de les activitats, fulles recollides al bosc, dibuixos…
  2. Un passaport de viatge (passaport zoo és un exemple si aneu a algun zoo o activitats de viatges)
  3. Sortides en bici. I calcular distàncies recorregudes.
  4. Observar els animals del jardí, siguin els ocells que venen a beure aigua a la piscina o siguin els insectes que ens envolten. Estudiar-los dibuixant-los i buscant-los a llibres o a internet.
  5. Dormir un dia al jardí, mirant les estrelles (ideal el dia de Sant Llorenç)
  6. Llegir contes, revistes o fins i tot receptes de cuina
  7. I unit a l’anterior: cuinar. Llegir les receptes, mesurar les quantitats…
  8. Jugar a jocs de taula, poden ser els de tota la vida o els nous jocs de taula cooperatius. Alguns, com les cartes (exemple pirates) són fàcils de portar a la motxilla i treure’ls en qualsevol moment.
  9. Manualitats. Fer polseres, pintar pedres… i posar una paradeta a la plaça del poble. Apart de treballar les capacitats motrius, es treballaran les matemàtiques amb la venda de polseres.
  10. Activitats de cerca del tresor, on aprendran a orientar-se i a treballar en equip.
  11. Mirar dibuixos i pel·lícules en l’idioma original (us recomano aquesta columna de Toni de la Torre on comenta dibuixos per a nens)Treballar a l’hort dels avis, i si no hi ha hort crear un jardí de flors o verdures i veure com creixen quan les cuidem.
  12. Pintar mandales o qualsevol dibuix de geometries.
  13. Si aneu de viatge, fer una llista del que s’ha de portar a la motxilla, preparar un menú equilibrat i alhora que aguanti, descobrir la zona on anireu
  14. Experimentar. Fer tot tipus d’experiments amb aigua per exemple. Aquí us deixem algunes idees.
  15. Fer tallers d’art. Sigui pintar la natura, sigui crear quadres abstractes.
  16. Fes les tasques de la casa. No és una feina d’estiu solament però és el moment de crear unes rutines que us poden acompanyar tot l’any: fer el llit, parar taula, escombrar…
  17. Fer maquetes i crear muntatges fotogràfics o pel·lícules stop motion amb elles.
  18. Fer jocs de fotografia, reptes en fotografiar coses verdes, cada dia una persona…
  19. Descobrir un museu nou, un poble o un racó per visitar seguint una característica (per exemple, si és un poble ha de tenir muralla)

 

I una estona de seure a fer una llibreta de deures, si els nens ho demanen, tampoc està malament. Però només si els nens no es veuen en la pressió de fer les activitats marcades sí o sí.

Esperem veure per Instagram com feu aquestes activitats d’estiu i que ens en proposeu de noves. Ens seguim amb el hashtag #estiumdemama

By: mdemama Posted on 25/06/2019
Categories: Mdemama
Young mother breastfeeding newborn baby at home

Mastitis: quan donar el pit fa mal

Et mires el pit. El tens vermell i el notes inflamat. Et fa mal. Després mires a en Pau. Ha estat alletant d’un pit i ara li tocaria l’altre però no et veus capaç d’aguantar-ho. A vegades penses que potser seria millor de deixar la lactància materna.

Què és una mastitis?

Es diu mastitis a la inflamació de la mama, provocada per una obstrucció de la llet materna. Quan el pit no es buida correctament, la llet acumulada dins el pit acaba generant bactèries que provoquen aquesta inflamació.

Les principals raons per l’aparició de la mastitis és la mala col·locació del nadó quan s’agafa al pit. La correcta posició del nadó al pit és clau per evitar mastitis.

Quins remeis es poden aplicar?

El primer remei és no deixar la lactància materna. La sortida de la llet serà el que farà que la inflamació desaparegui.

  • En cas de patir una mastitis, prova una nova postura a l’hora de donar el pit i assegura’t que el nadó s’hi agafa bé.

Lactancia-1_18624604_Subscription_XL-775x516

  • Utilitzar l’extracció manual de la llet també pot ser una bona idea per poder buidar, si entre presa i presa es nota inflamació al pit.
  • Fes lactància a demanda.
  • No apliquis calor local al pit. La calor ajuda al creixement de les bactèries.
  • Amb una pinta de pues fes massatges al pit, direcció del coll cap al mugró.
  • Mentre dones de mamar, si tens una mà lliure, fes-te massatges al pit en direcció al mugró.

Tot i la por al dolor, no li deixis de donar el pit inflamat. Aquesta inflamació baixarà en 1-2 dies.

Si vols saber diferents alternatives de posicions per donar el pit, demana informació dels tallers de lactància.

By: mdemama Posted on 11/06/2019
Categories: Prevenció i Salut
Estic d'acord
Aquest lloc web utilitza galetes per recopilar informació estadística sobre la navegació dels usuaris i millorar els seus serveis amb les seves preferències, generades a partir de les vostres pautes de navegació. Si continueu navegant, considerem que n’accepteu l’ús, descrit a la nostra Política de Galetes.