pellambpell

Beneficis de la pell amb pell dels prematurs

Durant aquests últims mesos segurament heu vist la campanya #Borntobeextraordinary. Aquesta campanya, feta des de l’Hospital de la Vall d’Hebrón explica la història d’un nen prematur. És la història de superació d’aquest nen i de la seva família que posa en context la propera construcció d’una casa per famílies junt a l’Hospital Vall d’Hebrón. Aquesta casa vol ajudar als pares dels prematurs que puguin passar més temps amb els nadons en un ambient no tant fred com és un hospital.

S’està normalitzant, en els parts vaginals, el facilitar la pell amb pell del nadó acabat de néixer amb la seva mare, a la mateixa sala de parts. Poder agafar el teu nadó tant bon punt neix i posar-lo sobre el teu pit, mentre encara us uneixen el cordó umbilical és una sensació única. Notar com amb els ulls encara tancats, brut i arrugat, es va arrossegant fins que arriba a l’altura del teu pit i deixa la seva boqueta preparada per mamar. És una emoció difícil d’explicar i que poc a poc es va donant la possibilitat de que més mares ho gaudeixin.

Però en el cas dels prematurs aquest pell amb pell és més difícil, perquè moltes vegades els nadons van directe a la incubadora i el contacte amb les famílies, siguin les mateixes mares o els pares, s’acaba complicant.

Si teniu la possibilitat de fer pell amb pell amb un fill prematur veureu que els beneficis són immensos. Els nadons prematurs que poden, encara que sigui deu minuts al dia, fer pell amb pell disminueixen les apnees i les bradicàrdies, alhora redueix la necessitat d’oxigen i de sedació farmacològica. Es redueix el temps que els nadons passen a les incubadores i millora la seva situació de salut.

Això sense parlar dels beneficis emocionals, tant dels nadons com de les famílies. El contacte pell amb pell crea uns vincles especials ja que els nadons reben olors de referència que els fa reconèixer els seus familiars, a les famílies mantenir el contacte amb els seus fills en moments tant difícils també facilita que estiguin emocionalment més fortes.

I no només és per la mare. Els pares i fins i tot algun germà, també es pot beneficiar del contacte pell amb pell. Com aquests pares que us mostrem en les imatges.

prematurpellambpell(foto de Beverly Demafiles)

pell amb pell prematur

prematur pell amb pell

(foto de Kayla Aimee)

I perquè sigui més fàcil aquest contacte pell amb pell us recomanem l’ús de fulards, que mantindrà els petits nadons arraulits al vostre pit i amb l’escalfor corporal i del fulard.

By: mdemama Posted on 30/01/2018
blog mdemama

Any nou objectiu nou

Això és el que ens havíem marcat per aquest 2018 i finalment ja ha arribat. Tenim blog! Sí, feia ja uns dies que us donàvem pistes al nostre Instagram (i no solament pistes, que en alguns casos us hem demanat ajuda).

Existeixen molts blogs sobre maternitat, què us podem aportar des de MdeMama de nou?

Sota la premissa “si tu estàs bé, el teu nadó estarà bé” volem ajudar-te en els dubtes habituals, trobar resposta i ajudar-te en el teu dia a dia.

Com a doula, el paper que més sovint faig és el d’acompanyament maternal. Acompanyo a mares embarassades en els seus dubtes, en les gestions del dia a dia, en les emocions, pors, alegries, que ens acompanyen durant l’embaràs (una muntanya russa constant) i una vegada tenim el nostre fill en braços, en l’acompanyament per una bona lactància materna, en conèixer les necessitats dels petits i també teus i de la família.

En molts casos quan es parla de maternitat s’enfoca des de la visió del primer fill. La primera experiència. Però cada embaràs és una experiència diferent. A cada embaràs tenim dubtes nous. I el fet de tenir altres fills també afecta a la nostra segona, tercera o quarta maternitat. Tot i no deixar de banda les mares primerenques també us volem parlar dels altres casos. Maternitats que comencen abans que no esperem en forma de nadons prematurs, maternitats múltiples amb famílies nombroses…

Us volem acompanyar en aquests dubtes però també en aquestes planificacions i en veure que sí, que amb organització i sobretot amb saber estar bé amb nosaltres mateixes, els nostres fills estan bé.

Ens voleu acompanyar en aquest camí?

By: mdemama Posted on 16/01/2018
Categories: Notícies
doula-barcelona-05

Quina diferència hi ha entre una doula i una llevadora?

La Doula NO és personal sanitari i no participa ni interfereix en cap decisió mèdica, aquest és l’àmbit d’actuació de les llevadores i ginecòlogues
La Doula crea un vincle molt especial amb la família ja que els pares la trien i des d’aquí desenvolupen la confiança i el respecte mutu. En els diferents moments de necessitat, ells saben que poden demanar un servei totalment personalitzat que els ajudi a viure l’experiència de la maternitat de forma més positiva.
La Doula ofereix presència continuada, estableix la relació des del principi i està al costat de la parella durant les etapes que la sol·licitin. En un part els acompanya durant tot el procés sense haver de fer canvis de torns, pot compassar el seu ritme al de la dona i la sosté amb discreció durant el temps necessari.
La Doula no pateix pressió assistencial i dedica tota la seva atenció a una dona. Es compromet a acompanyar les famílies que pot atendre personalment i que al mateix temps, li permeten seguir atenent a la seva pròpia família.

By: mdemama Posted on 02/01/2018
Categories: Mdemama, Notícies
Estic d'acord
Aquest lloc web utilitza galetes per recopilar informació estadística sobre la navegació dels usuaris i millorar els seus serveis amb les seves preferències, generades a partir de les vostres pautes de navegació. Si continueu navegant, considerem que n’accepteu l’ús, descrit a la nostra Política de Galetes.