Dos dies i et donen l’alta. Ja marxes cap a casa amb el petit Biel en braços. Comença l’aventura. Quan va néixer vas tenir una barreja d’emocions que et van tenir en un núvol. Que a l’hospital tinguessis totes les cures possibles, per tu i pel petit, van ajudar molt.

Però ara vas a casa. Acompanyada del teu home. Els dos sols. Els tres. I no saps ni com us ho fareu.

Què t’espera al arribar a casa amb el teu nadó?

El primer que has de tenir en compte és el teu descans. Aprofita al màxim els moments que el teu nadó dormi per dormir tu també. No, no s’hi val els típics comentaris de “aprofito que fa la migdiada per ordenar una mica la casa”. Aprofita que el teu home també està de baixa perquè s’encarregui de la casa.

A més estàs amb la famosa quarentena. Per alguna raó existeix la quarentena, i és per deixar temps a les dones que ens recuperem del part. Recuperació física però també mental. Descans. Perquè a partir d’avui i fins que el nen no tingui un horari més o menys establert, no hi haurà diferència entre el dia i la nit. No hi haurà dormides de 8 hores seguides.

Fa poc van fer al 30 minuts un reportatge sobre els mòbils i els nens. Una recomanació era de no deixar als menors de 2 anys que toquessin el mòbil. Però quan et toca donar de mamar a la nit necessites alguna cosa que et mantingui desperta. Així que busca distraccions: el mòbil, una sèrie…

Si et costa mantenir-te desperta, que et costarà perquè el cansament es va acumulant, i et sents prou segura (sempre hi ha la por de no aixafar el nen mentre dorms), dorm amb el teu nadó aprop, que noti la teva olor i escalfor. Dormirà millor i també et servirà per donar el pit estirada.

Busca bones posicions per donar el pit. Fes servir coixins de lactància per evitar curvatures a l’esquena o per tenir les mans lliures mentre dónes el pit. Fes estiraments quan no tinguis el teu fill en braços, per evitar que l’esquena es carregui.

Demana a les visites que et portin tuppers amb menjar. És un dels millors favors que et poden fer la família o els amics, portar-te menjar per evitar que hagis de cuinar i així, poder descansar més.

Els dies abans, les setmanes abans del part, fes-te una idea real del que significa ser mare les primeres setmanes. Això et farà rebaixar expectatives del que s’espera. Perquè veure les imatges d’instagram, les fotografies de nounats, et pot donar una imatge esbiaixada. Es comparteix la part més maca, però darrera també hi ha la part menys amable de la maternitat i és important tenir-la present.

I sobretot: escolta’t. Escola les teves intuïcions. Escolta el que et demana el cos i el cap. Rebràs molts consells però només estaràs bé si segueixes aquells que realment venen de la teva intuïció.

Amb aquests consells no volem que pensis que les primeres setmanes viuràs en un infern, però tampoc volem que tinguis unes expectatives de tenir dies tranquils, meravellosos i amb temps per tenir-ho tot organitzat. Volem que visquis una maternitat real.

By: mdemama Posted on 24/04/2018