A la reunió de classe t’han recomanat que els teus fills escoltin el CD amb els exercicis d’anglès mentre es banyen.  Aprofitant aquells moments de relax per posar la música i que la vagin escoltant. A tu et sembla una bona idea, però tens tres fills i cada track del CD dura 15 minuts. Has de començar les banyeres a les 7 de la tarda?

 

Una rutina de banyeres per a famílies nombroses

Quan ets família nombrosa les rutines diàries es compliquen. Volem aprofitar que avui és el dia mundial de les banyeres de bombolles per explicar com pots gestionar aquell moment del dia que representa que ha de ser un moment bonic i relaxant. Abans que es converteixi en el moment en que ningú vol ser el primer de banyar-se, hi ha una inundació al lavabo i la idea de sopar a les 20h s’acaba convertint en sopar a tres de nou.

  • Quan arribeu de l’escola organitzeu la tarda. Recorda’ls que avui toca banyeres (si sou de fer banyera dia sí, dia no). Que poden jugar, fer deures, escoltar per torns el cd, recollir… fins l’hora que tens marcada per fer la primera banyera.
  • Durant l’estona entre l’escola i l’hora de banyar, que pactin entre ells l’ordre en que es banyaran. Serà més fàcil quan diguis “hora de banyar” que tinguin els torns preparats. Evitaràs que comencin amb “jo no sóc el primer, li toca a ella, és que vull acabar això…”
  • Tovalloles i pijames preparats. Una vegada banyats i mentre el germà es prepara per entrar en el segon torn de banyera, els primers s’asseuen i es posen el pijama. O en algun cas agafen el pijama i marxen corrents al menjador on es posen el pijama.
  • Per continuar amb el relax que ofereix la banyera, pot ser el torn de veure una mica de dibuixos mentre els altres germans continuen amb les banyeres. Cada cop que un acaba, marxa al menjador, es posa el pijama i espera.
  • Quan tots han acabat i aprofitant l’estona de televisió, és el torn de pentinar i posar cremes si algun d’ells ho necessita.

Un cop acabada la rutina de banyeres i pentinats, és el torn de parar taula i seure a sopar. Si tot va bé, amb mitja hora pots tenir-ho tot apunt i sense discussions i baralles de germans. Una manera d’acabar bé el dia.

Com és la teva rutina de banyeres i sopars?

By: mdemama Posted on 09/01/2019
Categories: Mdemama